Rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid

donderdag 17 september 2015

Middelburg - Een 49-jarige bestuurster uit de gemeente Middelburg bekeurd voor het rijden terwijl haar door de rechter de rijbevoegdheid was ontzegd. Dat gebeurde dinsdag 15 september 2015. Ze kreeg direct een een dagvaardig uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen. Bij een eventueel volgden keer zal ook haar auto in beslag genomen worden.

Als de politie het rijbewijs van iemand invordert, kan diegene rekenen op extra aandacht.

Zo worden de agenten tijdens de dagelijkse briefings van de invordering van de bewuste persoon op de hoogte gebracht. De politie heeft ook speciale aandacht voor mensen die door de rechter of het CBR de rijbevoegdheid is ontzegd. De laatste tijd wordt er intensiever gecontroleerd op deze groep bestuurders. Tijdens de surveillance beschikt de politie over informatie wie een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Behalve een lijst met betrokkenen, beschikt de politie ook over meerdere politievoertuigen die zijn uitgerust met een ANPR. (Automatische nummerplaat registratie).

Het systeem scant kentekens en geeft een waarschuwing al er een auto tussen zit van iemand die niet mag rijden.

Het rijden terwijl de rijbevoegdheid is ontzegd is een misdrijf en wordt de betrokkene zwaar aangerekend. Men zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen