Twee jongens aangehouden voor straatroof

maandag 9 november 2015

Vlissingen - Donderdagavond 5 november is op het fietspad aan de Sloeweg een jongeman geslagen en geschopt en van zijn tas beroofd. De politie heeft zondag en maandag twee jongens aangehouden.

Donderdagavond kreeg de politie rond 23.00 uur een melding dat een slachtoffer van een beroving in het ziekenhuis in Goes was. De jongen had onder andere verwondingen aan zijn hoofd. Agenten troffen hem op de afdeling spoedeisende hulp aan. Het ging om een 18-jarige inwoner uit Middelburg.

De politie startte een onderzoek naar de straatroof. Vrijdagmorgen deed de Middelburger op het politiebureau in Middelburg aangifte van dit feit, welke donderdagavond rond 20.45 uur had plaatsgevonden. Het slachtoffer verklaarde dat hij op het fietspad plotseling van achteren werd geslagen, waarna hij op de grond viel. De dader wilde de tas van het slachtoffer pakken, maar die verweerde zich stevig. De jongeman werd geslagen en getrapt, terwijl hij op de grond lag. Het slachtoffer kon de tas niet meer vasthouden, waarna de dader in onbekende richting vluchtte.

Nadat de dader weg was, kwam er een man voorbij, die zich over de jongeman ontfermde. Hij nam hem mee naar zijn huis en verleende eerste hulp. Een familielid bracht hem via de huisartsenpost in Vlissingen naar het ziekenhuis in Goes. Daar werd een gebroken neus en een hersenschudding vastgesteld. Ook bleek zijn lip gescheurd.

Zondagmiddag rond 15.30 uur is op het politiebureau in Middelburg een 17-jarige jongen uit Middelburg aangehouden. Hij is naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. Zondagavond kreeg hij te horen dat hij langer vast blijft zitten. Maandagmorgen is op een school in Middelburg een 17-jarige jongen uit Oost-Souburg aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de beroving wordt ook onderzocht.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen