13-jarige jongen slachtoffer van straatroof

dinsdag 9 februari 2016

Middelburg - In de fietstunnel onder de Kanaalweg is maandag 8 februari een 13-jarige jongen slachtoffer geworden van een drietal brutale straatrovers. De jongen hield aan het voorval een pijnlijke enkel en een kapotte telefoon over.

De jongen fietste tussen 15.50 uur en 16.00 uur vanuit de Segeersweg de tunnel in. Daar zag hij een van de daders, een 16-17-jarige jongen met een witte jas met capuchon staan. De twee andere daders kwamen vanaf de trap van het busstation naar beneden de tunnel in. De jongen werd door een van hen tegengehouden en vervolgens van zijn fiets af getrapt. Hij werd door de jongen in de witte jas beetgepakt en door een van de andere daders, een jongen met een zwarte jas afgetast. Daarbij werd door de derde dader, een jongen in een beige jas een broekzak van het slachtoffer opengesneden.

De telefoon van de jongen viel vervolgens uit zijn broekzak. Toen de dader met de zwarte jas het toestel wilde oprapen trapte het slachtoffer op zijn hand. Er kwam vervolgens een fietser aangereden uit de richting van Dauwendaele. Daarop ging het drietal straatrovers er, zonder buit, vandoor via de trap van het busstation.

 

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen van deze straatroof. En dan met name de fietser die de jongen heeft geholpen na het incident. Van de daders is een signalement bekend. Het gaat om drie jongens van rond de 16-17 jaar oud. Dader 1 droeg een witte jas met capuchon en bontkraag, hij had een zwarte bandana met witte doodskop voor zijn gezicht. Verder droeg hij een zonnebril. Dader 2 droeg een beige jas met capuchon en bontkraag, een sjaal voor het gezicht en een zonnebril. Dader 3 droeg een zwarte jas met capuchon en bontkraag. Onder de capuchon droeg hij een zwarte Adidas-pet met witte letters, een sjaal voor zijn gelaat en ook hij had een zonnebril op. Verder droeg deze dader een zwarte broek met gouden rits die diagonaal van de linkerheup naar het rechterbovenbeen liep. 

 

Mocht u informatie over deze zaak hebben of bent u de fietser die de jongen heeft geholpen neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

 

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen