Bestuurder scooter gaat er vandoor na aanrijding

woensdag 27 juli 2016

Middelburg - Dinsdagmiddag om ongeveer 14.15 uur kwam er een melding binnen bij de politie. Een vrouw vertelde dat er een ongeval had plaatsgevonden op de Abeelseweg in Middelburg. Twee scooters zouden elkaar frontaal hebben geraakt. De bestuurder van de ene scooter zou zwaargewond op de weg liggen, de bestuurder van de andere scooter zou er vandoor zijn gegaan.

Politie-eenheden zijn snel ter plaatse gegaan en troffen inderdaad een gewonde jongen op de grond aan. Naast hem lag zijn scooter op de weg. Ook een ambulance en een traumahelikopter zijn opgeroepen. Uiteindelijk is de 17-jarige jongen uit Biggekerke naar het ziekenhuis overgebracht door de ambulance, de traumahelikopter is afgezegd.

Uit het relaas van verschillende getuigen bleek dat de jongen met vrienden over de Abeelseweg reed. Hem tegemoet kwamen twee andere scooters. In een flauwe bocht kwam de 17-jarige jongen door onbekende oorzaak in botsing met zijn tegenligger. Hij kwam ten val en de scooter van de tegenligger kwam in een naast de weg gelegen sloot terecht. Door de bestuurder van deze scooter is het voertuig snel uit het water gehaald en, samen met een maatje, ging hij er via het Bunkerpad, vandoor in de richting van Vlissingen zonder zijn gegevens achter te laten. Het slachtoffer werd bijgestaan door vrienden.

Toen de politie ter plaatse kwam en het 17-jarige slachtoffer in handen was van ambulancemedewerkers, hebben agenten een onderzoek ingesteld om de identiteit van de tegenpartij te achterhalen. In de sloot ontdekten de agenten onderdelen van de, vermoedelijk, zwaar beschadigde scooter. Een van die voorwerpen betrof een kentekenplaat. De agenten hebben een huisbezoek gebracht aan de tenaamgestelde die uit de kentekenplaat naar voren kwam, maar deze bleek niets te maken te hebben met de aanrijding. Hij had al aangifte gedaan van de diefstal van de kentekenplaat van zijn scooter. 

De politie is nu dus op zoek naar de andere betrokkene(n) bij de aanrijding. Wellicht is er iemand die ons meer kan vertellen over de scooter die er vandoor is gegaan, of de passagiers van de scooter. Hebt u gezien dat een zwaar beschadigde scooter, zonder kentekenplaat, via het Bunkerpad naar Vlissingen is gereden afgelopen dinsdag rond 14.15 uur? Of hebt u andere informatie die ons kan helpen in deze zaak? Meld u zich dan bij de politie. Dat kan door persoonlijk contact op het politiebureau in Middelburg of Vlissingen, maar u kunt ook bellen met 0900-8844, of What’s Appen via 06-12207006.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen