Diefstal met geweld gepleegd, verdachte aangehouden

woensdag 10 februari 2016

Middelburg - Dinsdag aan het eind van de middag, rond 17.45 uur is een 18-jarige jongen uit Koudekerke mishandeld bij de bushalte aan de Kruisweg in Middelburg.

De jongen stond, samen met nog twee andere mensen, een man en een vrouw, bij bushalte Park Torenvliedt te wachten. Hij zag een hem bekend meisje samen met haar vriend aan komen rijden op een scooter. Zowel het meisje als haar vriend stapten van de scooter af. De vriend liep vervolgens naar de Koudekerker toe en begon met hem te vechten. Door toedoen van de twee getuigen duurde de vechtpartij niet lang. Zij trokken namelijk de aanvaller van het 18-jarige slachtoffer af. Zij konden echter niet voorkomen dat de jongen verwondingen opliep aan zijn gezicht en gebit. Toen de vechtpartij over was ging de belager van de 18-jarige er met zijn telefoon vandoor. Deze was vermoedelijk uit zijn jaszak gevallen tijdens de worsteling. Het meisje heeft al die tijd niets gedaan.

Inmiddels kwam de bus eraan. Het meisje en de onbekend gebleven mannelijke getuige zijn in de bus gestapt. De vrouw is achtergebleven bij de jongen en heeft hem zelfs achterop haar fiets naar Koudekerke gebracht. De jongen heeft aangifte gedaan van het voorval. 

 

De politie heeft contact opgenomen met de Officier van Justitie en gevraagd om toestemming voor een aanhouding buiten heterdaad van de verdachte. De Officier gaf de toestemming en even later is de verdachte dan ook aangehouden in de Oosterscheldestraat in Middelburg. Dit vond plaats rond een uur of 20.00. Tegelijkertijd met de verdachte, de steler, is nog een verdachte aangehouden. Deze jongen wordt verdacht van het helen van de telefoon. Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar hebben ze de nacht doorgebracht. Inmiddels zijn agenten begonnen met het verhoren van beide 19-jarige Middelburgers en is de steler van de telefoon in verzekering gesteld.

De politie wil nog graag in contact komen met de onbekend gebleven mannelijke getuige. Herkent u zichzelf als een van de personen die bij de bushalte stonden toen de 18-jarige jongen werd aangevallen? Dan wordt u vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844, of u kunt wellicht even binnenlopen op het politiebureau in Middelburg.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen