Vlissingen | straatinfo

mishandeling-vechtpartij politie meldingen

Agente mishandeld bij aanhouding

mishandeling / vechtpartij

Vlissingen - Tijdens het aanhouden van een 27-jarige beschonken bestuurder uit Oost-Souburg is een agente mishandeld. Een andere agent werd bedreigd. Naast de bestuurder zijn twee mannen (32 en 36 jaar) uit Vlissingen opgepakt.

Op zondag 12 oktober krijgt de politie rond 5.55 uur een meldingvan een eenzijdig ongeval op de Bossenburghweg. Een auto zou daar een rotondeopgereden zijn. Toen de dienders bij de wagen aankwamen was deze echterverlaten. Kort daarna kwam er een personenauto aanrijden. Daar stapte, vanaf deachterbank, de eigenaar van het voertuig dat op de rotonde stond, uit. Deagenten vertrouwden de zaak niet en deelde de man mee dat hij verdacht werd vanrijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. Een blaastest weesuit dat de verdachte inderdaad onder invloed was. Daarop is de man aangehoudenen achterin een politieauto gezet.

Bedreiging en mishandeling

Na de aanhouding kwamen er drie mannen en een vrouw richting detwee agenten gerend. Allemaal wild gebarend en schreeuwend richting de dienders.Een aantal van hen begon tegen de politieauto aan te slaan. Ook bedreigden ze deagenten en kreeg de agente van een van de mannen een vuistslag op haar lichaam.Van een andere man kreeg ze een duw. De vrouw probeerde ondertussen de 27-jarigeverdachte uit het dienstvoertuig te halen.

Aanhouding

Uiteindelijk lukte het de agenten om het viertal terug tedringen. Vervolgens gingen ze er vandoor. Inmiddels waren er ook anderepolitie-eenheden ter plaatse gekomen. Ze wisten twee verdachten in te rekenen,waarbij de 33-jarige man zich hevig verzette. De andere twee wisten te ontkomen.De mannen zijn vastgezet in verband met verder onderzoek. De agente heeftaangifte gedaan van mishandeling.

Geweld tegen politie

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegenpolitiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op.Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haarmedewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieelaangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie isafgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personenmet een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijkaangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zijdoet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snelmogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen.

Soortgelijke berichten

Aanhouding na mishandeling
Almere

Aanhouding wegens mishandeling
Opende

Aanhouding na mishandeling
Haarlem

Aanhouding na mishandeling
Zaandam

Aanhouding voor zedenmisdrijf Benedenlangs
Amsterdam

Aanhouding na mishandeling
Hilversum

Aanhouding na mishandeling
Maurik

Aanhouding kost enige moeite
Assen

Agent mishandeld tijdens aanhouding
Enschede

Aanhouding na geweld tegen portier
Leeuwarden

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio