Inbrekers op heterdaad betrapt

zondag 1 november 2015

Vlissingen - Dankzij een oplettende buurtbewoner zijn afgelopen nacht drie inbrekers op heterdaad betrapt tijdens hun werkzaamheden in de Gebrandystraat. Alle drie zijn aangehouden.

Omstreeks 01.40 uur geeft een buurtbewoonster aan de meldkamer door dat er bij de buren wordt ingebroken. Ter plekke zien toegesnelde agenten drie jongens in donkere kleding aan de overzijde van de bewuste woning lopen. Deze zijn vervolgens als verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige jongeman uit de gemeente Veere en een 19-jarige en een 18-jarige jongen uit Middelburg.

Na de aanhouding van de verdachten heeft een politiehond de buurt afgespeurd. Deze vindt in de directe omgeving van de woning inbrekersgereedschap dat zeer waarschijnlijk door de inbrekers is achtergelaten.

Door het inbrakenteam wordt nog sporenonderzoek gedaan in en om de woning. Vooralsnog is onduidelijk of er goederen uit de woning zijn gestolen. De verdachten zitten nog vast.

U als bewoner weet zelf het beste als er iets niet pluis in uw buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Bel 112 als u een verdachte situatie signaleert zodat de politie wellicht een inbraak kan voorkomen of een inbreker op heterdaad kan aanhouden. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook voorbereidende handelingen zijn soms al strafbaar. Diverse verdachten hebben ervaren dat de rechter hiervoor eveneens gevangenisstraffen of hoge boetes uitdeelt.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen