Politie waarschuwt voor babbeltrucs door nette man

woensdag 23 maart 2016

Middelburg - De afgelopen week heeft de Zeeuwse politie enkele meldingen ontvangen van babbeltrucs door een nette blanke man.

Vermoedelijk gaat het om vijf meldingen. Zo meldde een 75-jarige vrouw uit Arnemuiden dat op woensdag 16 maart jl. een man aan de deur was geweest, die vertelde dat zij in aanmerking kwam voor een gratis stofzuiger. De man werd de woning binnengelaten. Het is nog niet bekend of iets gestolen is.

Op donderdag 17 maart wist een man de woning binnen te komen bij een 82-jarige vrouw uit Brouwershaven. Ook hier sprak de man over een stofzuiger, die hij goedkoop kon aanbieden. Uit politieonderzoek Bleek dat het om een goedkoop exemplaar ging. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Dinsdagmorgen 22 maart jl. wist een man met de smoes van een stofzuiger in een woning in Wolphaartsdijk binnen te komen. Een 92-jarige vrouw stuurde de man weg.

De politie onderzoekt de babbeltrucs en is op zoek naar een keurig geklede blanke man, die Nederlands spreekt. De man lijkt zijn slag te willen slaan bij oudere dames door een verhaal te vertellen over een gratis of goedkope stofzuiger. Hebt u informatie over deze zaken of over deze man? Bel dan met de politie: 0900-8844. Is sprake van een acute verdachte situatie, bel dan 112.

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven van hun geld, waardevolle spullen, sieraden, handtas of bankpas. Ze ogen vaak betrouwbaar. Op onze website staan tips wat u bij een babbeltruc kunt doen: https://www.politie.nl/themas/senioren-en-veiligheid.html#alinea-title-wat-is-een-babbeltruc.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen