Vijf aanhoudingen bij oprollen hennepkwekerij

woensdag 3 april 2013

Vlissingen - In een woning aan de Gerrit Rietveldstraat is afgelopen zaterdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen die al voor een gedeelte was geknipt.

Geknipte toppen

Omstreeks 15.30 uur gingen agenten de woning binnen. Op datmoment waren daar vijf personen (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aanwezigdie bezig waren met het knippen van de hennepplanten. Zij zijn ter plaatseaangehouden.

In de kwekerij werden 300 planten aangetroffen en 490plantenbakken. De reeds geknipte toppen zaten in enkele dozen, gaat in totaal omongeveer 19 kg. Alle planten alsmede de benodigde apparatuur zijn door eengespecialiseerd bedrijf geruimd en zullen worden vernietigd. Door een medewerkervan de Delta is geconstateerd dat de stroom, die nodig was voor de kwekerij,buiten de meter om werd afgenomen.

De aangehouden personen zijn na verhoor en opmakenproces-verbaal inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Wat is het gevaar van hennepteelt

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u hetrisico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighoudenmet illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die dehennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaienop voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie. Georganiseerdecriminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen.Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uwbuurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of belMeld Misdaad Anoniem0800-7000.Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

- Aanwezigheid van hennepgeur.

- Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast ofelektriciteitsaansluiting.

- Constant zoemend of ronkend geluid.

- Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen