Ruim 1387 kilo drugs aangetroffen in Vlissingse havens in 2014

dinsdag 24 februari 2015

Vlissingen - In 2014 werd ruim 1387 kilo cocane met een straatwaarde van 69,4 miljoen euro aangetroffen in en bij de havens van Vlissingen. Dit is een daling ten opzichte van 2013. Toen werd ruim 4500 kilo cocane onderschept.

Het overgrote deel van de partijen werd opgespoord door dedouane. De vangsten variren van n kilo tot honderden kilo's drugs. Deharddrugs werden vaak aangetroffen in containers of in dozen tussen de bananen.Opmerkelijk was een partij van ruim 1200 kilo cocane die op 9 december jl.drijvend in de Westerschelde bij Borssele werd aangetroffen. In deze zaak is eenaanhouding verricht. De verdachte zit in voorlopige hechtenis. Het onderzoek indeze zaak door de SOZ-partners loopt nog.

Voor de opsporing van verdovende middelen in de Zeeuwse havenswordt nauw samengewerkt door het SOZ (Samenwerking Overeenkomst Zeeland).Hierbij wisselen partners (politie, KMar, douane, FIOD en OM) informatie aanelkaar uit waardoor een integrale aanpak in het havengebied mogelijk wordt. Hetdoel van deze intensieve samenwerking is de drugshandel een halt toe te roepen.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen