Man aangehouden na gebruik valse vijftig euro biljetten

woensdag 12 augustus 2015

Zoutelande - Dinsdagmiddag is in de Langstraat een man aangehouden, omdat hij op de weekmarkt met vals geld betaalde.

Het incident gebeurde rond 16.15 uur. Een van de verkoopsters van eenkledingkraam verkocht een T-shirt, welke door een man met een biljet van vijftigeuro werd betaald. Ze controleerde het biljet niet op echtheid, wat tot vragenvan haar baas leidde. Ze reageerde heel attent door de koper onmiddellijk tevolgen.

De vrouw zag dat dezelfde man bij een kraam met sokken iets wilde betalen. Zezag dat hij weer met een briefje van vijftig wilde betalen. Omdat zij juistterugbetaald had met biljetten van twintig euro, was voor haar duidelijk dat hijmet valse bankbiljetten aan het betalen was. Ze verzocht de man mee te gaan.

Bij controle van het eerste briefje bleek dat het inderdaad een valsbankbiljet was. Ook het biljet wat gebruikt was om sokken af te rekenen, bleekvals. De politie werd gewaarschuwd. Rond 16.45 uur werd de man aangehouden.

De aangehouden man iseen 36-jarige inwoner uit de Belgische gemeenteBeveren. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplexTorentijd in Middelburg, waar hij werd ingesloten. De politie heeft inZoutelande vier aangiften van het gebruik van vals geld opgenomen. De man wordtwoensdag verhoord.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen