Grote drugscontrole in Breskens

maandag 8 februari 2010

Diverse agenten van de Zeeuwse politie hebben zaterdagmiddag en -avond meegedaan aan een grote drugscontrole op het Veerplein in Breskens.
De aanleiding voor de controle was een groot aantal klachten dat bij de Zeeuwse politie is binnengekomen over de overlast die veroorzaakt wordt door, met name, drugstoeristen. De controle richtte zich ook op het terugdringen van deze overlast. De overlast bestaat voornamelijk uit het feit dat mensen zich niet veilig voelen in de omgeving van het fiets-voetveer in Breskens. In het openbaar vervoer klaagt men over stankoverlast en van buschauffeurs zijn er meldingen binnengekomen van drugsgebruik in de bus en ook van bedreigingen. De controle heeft plaatsgevonden tussen 15.00 en 21.15 uur. Ieder uur werd een bus door de agenten aan de kant gezet. Zij vertelden aan alle passagiers dat zij een controle hielden en welk doel die controle had. Hierna werd een drugshond, begeleid door een douane-medewerker, de bus ingestuurd. Als er mensen door de hond werden 'aangewezen' werden zij uit de bus gehaald en werd de uitlevering van alle aanwezige drugs gevorderd. Op die manier werden in totaal 15 Belgische drugstoeristen betrapt die in het bezit waren van softdrugs. In totaal is er 120 gram softdrugs in beslag genomen. De verdachten die de softdrugs in hun bezit hadden konden hun opgelegde boete van 400,- meteen afrekenen. De politie had namelijk de beschikking over een mobiel pin-apparaat. Er werd een bedrag van 3200,- direct ge nd. Twee verdachten kregen een dagvaarding en drie verdachten krijgen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus. De boete van 400,- was van tevoren bepaald na overleg met een officier van justitie.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen