Zoektocht naar vermiste Robert Ziga levert niets op

woensdag 2 maart 2016

Vlissingen - De politie is sinds donderdagavond 25 februari jl. op zoek naar de vermiste Robert Ziga uit Vlissingen. De afgelopen week zijn er diverse zoekacties geweest in en rondom de kanovijver in het Nollenbos. Tot nu toe zonder resultaat.

De man is woensdagavond 24 februari jl. met een auto vertrokken en niet meer teruggekeerd. De familie van de Vlissinger slaat donderdagavond alarm bij de politie nadat zij het voertuig onbeheerd hebben aangetroffen nabij de boulevard. Als het kenteken door het politiesysteem gehaald wordt, blijkt dat agenten deze auto woensdagavond op de parkeerplaats bij het Nollenbos hebben gezien. Ook Ziga is toen in de nabijheid van het voertuig gesignaleerd. Besloten wordt in de omgeving te zoeken. Zijn familie helpt hieraan mee. De politiehelikopter die op dat moment boven Zeeland vliegt heeft op verzoek enkele rondes gevlogen boven – en rondom het Nollenbos. Een politiehond is ingezet om een spoor op te pakken. Deze geeft aan dat de vermiste man mogelijk het water van de kanovijver is ingegaan. Het water is op dat moment te troebel om verder te zoeken.

Vrijdag 26 februari jl. is met een boot en speciale sonarapparatuur van de brandweer in de kanovijver gezocht. Op de sonar is een beeld te zien wat mogelijk afkomstig is van een lichaam. Vervolgens zijn er duikers van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie ingezet. Deze hebben met dreglijnen de bodem afgezocht. Er is allerlei rommel en een betonblok naar boven gehaald, maar geen lichaam gevonden.

Zaterdag 27 februari en zondag 28 februari jl. hebben honden van de ReddingsHondenWerkgroep Zeeland (RHWZ) o.a. in een boot van de brandweer op het water in de kanovijver gezocht. Deze geven een reactie op vrijwel dezelfde locatie als waar de sonar iets heeft waargenomen. Om die reden zijn vandaag nogmaals duikers van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen met sonarapparatuur ingezet. Maar ook dit onderzoek heeft niets opgeleverd.

Omdat er geen lichaam van de vermiste Robert Ziga is gevonden richt het onderzoeksteam zich nu op een groter gebied. Hiervoor worden opnieuw ook speurhonden ingezet. In het Nollenbos zijn persoonlijke spullen van de Vlissinger gevonden wat erop duidt dat hij daar wel is geweest. Het vermoeden bestaat dat hij daar drugs heeft gebruikt.

De 32-jarige Robert Ziga is 1.70 lang, heeft een dun postuur, kort grijzig stekelhaar en draagt op het moment van zijn verdwijning een grijze jas met daaronder een zwarte joggingbroek. Verder heeft hij blauwe Adidas schoenen aan. Daarnaast is hij te herkennen aan de volgende persoonlijke kenmerken: links op zijn hoofd heeft hij een litteken; op zijn linkerbovenarm heeft hij een tatouage van een bloem en op zijn buik een letter ‘M’.

Inmiddels staat Ziga als vermist gesignaleerd: https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2016/maart/robert-ziga.html

Hebt u naar aanleiding van bovenstaande informatie tips over de verdwijning van Robert Ziga, of weet u waar hij op dit moment is? Deel deze dan via 0900 8844. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800 7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen