Vier verdachten aangehouden bij onderzoek naar hennepteelt en witwassen

dinsdag 4 november 2014

Middelburg/Vlissingen - Dinsdagmorgen heeft de politie drie mannen van 26, 39 en 54 jaar uit Vlissingen en een 40-jarige inwoner van Middelburg aangehouden. In Vlissingen en Middelburg zijn woningen, loodsen en bedrijfspanden doorzocht.

Aanleiding onderzoek

De mannen zijn vanochtend vroeg aangehouden op verdenking vanbetrokkenheid bij het kweken en/of handel in softdrugs en witwassen vancrimineel verkregen vermogen. Het geld zou afkomstig zijn van strafbare feiten.Er werd een onderzoek gestart, toen uit informatie Bleek dat er mogelijk sprakezou zijn van onverklaarbaar vermogen. Op basis van dit onderzoek, waarbij doorpolitie, Openbaar Ministerie, gemeente en Belastingdienst wordt samengewerkt,ontstond de verdenking van witwassen. De verdachten zijn overgebracht naar eencellencomplex van de politie. Zij zijn door een hulpofficier van justitie inverzekering gesteld en worden verhoord.

Opsporingsambtenaren

Aan de actie deden zo'n 170 medewerkers van Openbaar Ministerie,Belastingdienst, gemeente, defensie en politie mee. Er werd gezocht naar geld,drugs en vatbare goederen. Defensie is gevraagd om haar specifieke expertise inte zetten met het betrekking tot het doorzoeken van moeilijk toegankelijkeplaatsen.

In beslag genomen

Op 17 locaties in Vlissingen en Middelburg werden doorzoekingenverricht. In een bedrijfspand aan de Octrooiweg Bleek dat men bezig was met hetopzetten van een kwekerij. In een andere ruimte werd een kwekerij enhennepknipperij aangetroffen. Bij de 26-jarige verdachte werd in zijn woning 600gram hennep aangetroffen. In een woning aan de Rembrandtlaan werd eenhennepdrogerij ontdekt. In een bedrijfspand aan de Industrieweg werdenkweekapparatuur en een middel om cocane te versnijden in beslag genomen. Aan deSingel troffen agenten een grote hoeveelheid fitnessapparatuur aan. Dezegoederen bleken te zijn verduisterd. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Verderzijn vandaag onder andere twee vuurwapens, een alarmpistool, een boot en tweepersonenauto in beslag genomen.

Georganiseerde overheid tegen ondermijnende criminaliteit

Deze integrale actie richt zich op direct afpakken van crimineelvermogen. Dit past in een bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om alsgeorganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen