Twee jonge scooterdiefjes betrapt

maandag 16 mei 2016

Vlissingen - Afgelopen zondag zijn twee Vlissingse jongens van 15 - en 16 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van twee scooters. Beide hebben bekend.

Surveillerende agenten zien de jongens in de Poortersweg bij hun scooters staan. Gezien het late tijdstip (00.20 uur) willen zij de zaak nader controleren. De jongens wachten het echter niet af en gaan er samen op één van de scooters vandoor. Hierop is door de agenten de achtervolging ingezet. De verdachten rijden zonder verlichting tegen het verkeer in en worden uiteindelijk in de Vlissingsestraat tot stoppen gedwongen. Ook dan geven zij het nog niet op en vluchten te voet verder. Even later wordt één van hen in de kraag gevat op de kruising Vlissingsestraat/Zuiderzeestraat. Zijn kompaan weet te ontsnappen. De scooters blijken gestolen te zijn.

Tijdens het verhoor bekent de 16-jarige jongen alles. Zijn 15-jarige kompaan is vervolgens in zijn woning aangehouden. Beiden mochten in de loop van de avond weer naar huis en zijn opgehaald door de ouders. Zij moeten zich binnenkort verantwoorden op een TRIP-zitting. Dit is een zitting waar minder ernstige zaken worden behandeld die door jongeren tussen de 12 en 18 jaar zijn gepleegd. De jongere krijgt dan een boete of een taakstraf van het Openbaar Ministerie. Als de straf geaccepteerd wordt hoeft deze niet voor de kinderrechter te verschijnen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen