Sleutel uit de deur!

donderdag 1 augustus 2013

Middelburg - In de nacht van woensdag op donderdag is op vier plaatsen in de Mortiere in Middelburg een woninginbraak gepleegd. Vermoedelijk hebben alle inbraken plaatsgevonden tussen middernacht en 07:30 uur vanmorgen.

Gat boren, sleutel omdraaien, binnen

De werkwijze van de inbreker of inbrekers komen in alle vier dewoningen overeen. De dieven kijken of er een huissleutel aan de binnenkant vande deur zit, vervolgens boren ze een gat in de deur, net onder de sleutel enkunnen op die manier met een haakje of ijzerdraadje de sleutel aan de binnenkantvan de deur omdraaien zodat de deur opengaat. Op die manier komen ze geruisloosde woning binnen en stelen uw kostbaarheden.

Informatiebrieven van gemeente

Uit de woningen aan de Duke Ellingtonstraat, de Robert Johnsonlaan en deBluesroute zijn o.a. laptops, telefoons, een fotocamera en iPads weggenomen.Door de politie zijn vanmorgen aangiftes opgenomen en ook wordt er vandaag nogeen buurtonderzoek gedaan. De medewerkers van de afdeling Forensische Opsporingvan de politie Zeeland-West-Brabant hebben technisch onderzoek gedaan in en omde woningen en de gemeente Middelburg gaat deze week nog informatiebrieven aanbewoners van de Mortiere verspreiden.

Loop uw woning eens na

Het is goed om 's avonds uw woning na te lopen. Is al het hang- en sluitwerknog goed? Doet de buitenlamp het nog? Kijk, voordat u zelf uw ogen sluit, ooknog eens goed of alle ramen en deuren ook wel goed zijn afgesloten. Is de poortop slot? Is de voordeur op de knip? En wat dan verband houdt met hetbovenstaande bericht: haal vooral de sleutels uit de deuren en leg ze op eenplaats die van buitenaf niet zichtbaar is. Het is voor geoefende inbrekers eenfluitje van een cent om uw woning binnen te komen. Uw taak is om het hen zomoeilijk mogelijk te maken. Zorg dus voor licht en zicht bij uw woning, zodatomwonenden ook een goed zicht op uw huis hebben.

Bel 112 bij verdachte situatie

Als u een verdachte situatie ziet in uw omgeving, bel dan direct112 en geef signalementen, kentekens en andere herkenningspunten door. Boevenvangen we tenslotte samen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen