Politiecontroles in Zeeland

donderdag 21 januari 2016

Middelburg - De politie Zeeland West-Brabant heeft op woensdag 20 januari verschillende politiecontroles in de provincie Zeeland gehouden. Daarbij werden verschillende opvallende en onopvallende eenheden, een helikopter en ANPR-auto’s ingezet. Ook hield de politie op verschillende locaties zogenaamde voetjes-acties. De actie richtte zich vooral op woninginbraken, overvallen en straatroven, de zogenaamde WOS-feiten.

De actie startte om 14.00 uur en eindigde rond 23.00 uur. Tijdens de controles werden bij twee bestuurders kleine hoeveelheden drugs in beslag genomen. Twee bromfietsers kregen een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en een gestolen fiets werd in beslag genomen.

 

In Sint-Jansteen, Hulst, Kapellebrug en Middelburg hield de politie zogenaamde voetjesacties.Om het aantal woninginbraken terug te dringen, houdt de politie het hele jaar door regelmatig dit soort acties waarbij bewoners alerter worden gemaakt op de risico’s van niet afgesloten ramen en deuren. Ook in de wintermaanden vinden inbraken en insluipingen via openstaande ramen en deuren plaats. Daar waar ramen, deuren en schuren niet zijn afgesloten ontvangt de bewoner een geel kartonnen voetje met de tekst “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn …” Uiteindelijk werden er alleen in Hulst (5) en in Middelburg (1) voetjes achter gelaten. De politie gaat dit soort acties de komende tijd vaker herhalen.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen