Politie lost waarschuwingsschoten bij arrestatie geweldpleger

dinsdag 4 augustus 2015

Middelburg - Bij de arrestatie van een 35-jarige verdachte loste de politie twee waarschuwings-schoten. De verdachte wilde de agenten te lijf gaan met een houten paal. Er raakte daarbij niemand gewond. De man zit vast.

Twee agenten reageerden maandagavond 3 augustus 2015 om 21.00 uur op eenmelding van huiselijk geweld / vernieling in de Prins Willem Alexanderstraat.Het Bleek dat de 35-jarige verdachte de woning van zijn ex wilde binnendringen.Er was een ruit gesneuveld. De kleding van de ex-vriendin was gescheurd en zatonder het bloed. De dronken verdachte had een bebloede hand en wilde de woningbinnengaan. De agenten wilden dat verhinderen, maar de verdachte reageerde niet.Na de inzet van peperspray, pakte de man een houten schuttingpaal. Deze paal wascirca 1,5 tot 2 meter lang en was voorzien van metalen hoekeinden. Hij ginghiermee de agenten te lijf en probeerde een van hen te raken. De agent kon deslagen ontwijken. Door twee waarschuwingsschoten in de lucht af te vuren, kwamde man tot bezinning. Hij gaf zich over en werd ingerekend. De verdachte is inhet belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Zijnex-vriendin en de politieagenten hebben aangifte tegen hem gedaan.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen,hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressieen geweld tegen politieambtenaren staat de politie Midden en West Brabant palachter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ookfinancieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaarministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen enandere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen