Materialen illegaal vuurwerk aangetroffen in woning

woensdag 3 april 2013

Middelburg - Zondagavond, 31 maart jl, vond een explosie plaats in een woning aan de Nassaulaan in Middelburg. De woning raakte zwaar beschadigd. Op 2 april stelden de Explosieven Opruimingsdienst en het Nederlands Forensisch Instituut op verzoek van de politie een onderzoek in.

De omstandigheden rondom de explosie waren zo dubieus, dat de 38-jarigebewoner van het pand is aangehouden. Uit het verhoor dat op 1 aprilplaatsvondnaar de oorzaak van de explosie, Bleek dat een nader onderzoek in de woningnodig was. Er waren aanwijzingen dat er materialen in de woning lagen waarmeezwaar illegaal vuurwerk kon worden gemaakt.

EOD en NFI

Omdat niet bekend werd om welk materiaal het ging en om een veilig onderzoekte kunnen instellen heeft de politie geen risico's genomen. Volgens protocol isde expertise van de EOD en het NFI ingeschakeld. Voor alle zekerheid stondenbrandweer en ambulance paraat. Rond 20.15 uur startte de EOD het onderzoek in dewoning. Na een grondige doorzoeking heeft ze uiteindelijk materiaal voor hetmaken van zwaar vuurwerk meegenomen. Inmiddels is duidelijk dat de materialenafzonderlijk en wanneer ze niet worden aangeraakt niet explosief zijn. Uitvoorzorg zijn ze dezelfde avond nog tot ontploffing gebracht door de EOD op hetstrand bij Vrouwenpolder.

Buurtbewoners

Voor de veiligheid zijn tijdens het onderzoek van de EOD de woningen diegrenzen aan het portiek waaraan de bewuste woning lag, ontruimd. Bewoners zijnopgevangen in een caf in de buurt. Omdat het onderzoek lang duurde is door degemeente Middelburg besloten om de bewoners alternatieve slaapplaatsen aan tebieden in hotels in Middelburg. Hiervan heeft een aantal mensen gebruikgemaaktnadat ze enkele persoonlijke spullen voor de nacht hadden opgehaald uit hunhuis. De bewoners hebben sinds zondagavond geen enkel risico gelopen omdat dewoning afgesloten is geweest. Daardoor heeft niemand de materialen kunnenaanraken. De bewoners worden door de gemeente op de hoogte gehouden van devoortgang.

Onderzoek

De woning is nu verzegeld en het onderzoek wordt op 3 april door het NFI ende politie voortgezet. De 38-jarige bewoner zit nog vast en wordt verdacht vanhet opzettelijk teweegbrengen van een ontploffing waardoor de veiligheid van deomgeving in gevaar wordt gebracht.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen