Jongen met twee luchtdrukwapens aangehouden

zaterdag 21 februari 2015

Middelburg - Vanmorgen is een 14-jarige inwoner van de Gemeente Veere aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij had twee luchtdrukwapens bij zich.

Een oplettende getuige had de jongen 08:30 uur met de wapenszien staan op de Daauwendaelselaan. Agenten troffen hem korte tijd later op hetGervinsland aan en namen de wapens in beslag. Een van de wapens was nauwelijksvan echt te onderscheiden. Hij is voor verhoor overgebracht naar hetpolitiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld over zijn arrestatie.

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapenslijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. Maar ook aanstekers in devorm van pistolen of handgranaten. In Nederland zijn alle namaakvuurwapensverboden. Deze 'neppers' worden door Nederlanders vaak gekocht in Zuid-Europeselanden zoals Spanje en Turkije. Ze zijn daar gewoon in de winkel te koop, omdatde plaatselijke wapenwetten minder streng zijn dan in ons land. Veel mensenbeseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerdehanden vallen. De politie ziet ze vaak terug bij overvallen en straatroven.Daarom wordt er door de politie streng opgetreden tegen deze wapens. Wie zo?nimitatiewapen in zijn of haar bezit heeft, krijgt direct een proces-verbaal. Destraffen voor jongeren variren van een taakstraf tot (voorwaardelijke)jeugddetentie. Volwassen first-offenders kunnen een geldboete verwachten.Uiteraard worden de wapens in beslaggenomen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen