Integrale transportcontrole

vrijdag 8 mei 2015

Ritthem - Aan de Duitslandweg is door de politie, douane, RDW en belastingdienst een integrale transportcontrole uitgevoerd. Daarbij werd er op 15 voertuigen beslag gelegd, 4 voertuigen zijn afgevoerd.

Op donderdag 7 mei is er tussen 8.00 uur en 15.00 uur onderandere gecontroleerd op overbelading en technische staat van voertuigen,afmetingen lading en voertuig, milieu en afval, brandstof en overige accijns,arbeidstijdenwet, vervoersvergunningen, legaliteit lading, uitrusting enpersoneel. Bij drie vrachtwagens werd een forse overbelading vastgesteld. Dechauffeurs kregen hiervoor een proces-verbaal. En moesten hun lading afladen ofanders beladen.

Medewerkers van de RDW stelden tientallen gebreken vast bijverschillende voertuigen. Opvallend daarbij was dat bij drie vrachtauto's eenzogenaamde brulpijp werd aangetroffen. Door het bewust plaatsen van eenbedienbare klep in het uitlaatsysteem wordt dan de demping van de uitlaatgemanipuleerd. Verder werd bij twee voertuigen vastgesteld dat de lengte werdoverschreden en een voertuig was te hoog. Tegen twee chauffeurs kregen eenbekeuring voor het niet op orde hebben van hun tachograaf.

De belastingdienst inde een bedrag van in totaal 9000 euro.Tenslotte zijn er door de Douane nog 22 monsters genomen om in het lab te latencontroleren op rode gasolie.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen