Gewaarschuwde overtreder in binnenstad Middelburg telt voor twee

zondag 15 februari 2015

Middelburg - De politie en vrijwilligers van de wijktafel binnenstad Middelburg hebben de afgelopen dagen voor het laatst gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties en overlast in de voetgangersgebieden.

Donderdag 12 februari hielden ze een voorlichtingscampagne in de binnenstad.Er werden folders uitgedeeld, posters bij winkels opgehangen, beloningen(armbandjes) uitgedeeld en waarschuwingsgesprekken gevoerd. Ze gingen mettweetallen op pad. Zoals vooraf aangekondigd, werd alleen gewaarschuwd enkregenbestuurders van snor-, bromfietsers en fietsers geen bekeuring als zetoch fietsten. Een bestuurder kreeg wel een bekeuring voor het rijden zonderrijbewijs. Zaterdag jl. werd wederom op dezelfde manier aandacht besteed aan devoorlichtingscampagne. Wederom deelden ze folders uit, werden beloningenuitgedeeld en gavenze waarschuwingen.

Op beide dagen zijn in totaal ongeveer 350 waarschuwingsgesprekken gevoerd,wat neerkomt op ongeveer vijftig overtreders per uur in de hele binnenstad. Decontroleurs merkten dat de campagne goed werd opgepakt door bestuurders vanfietsen, bromfietsen en scooters; winkeliers; bewoners en winkelend publiek. Zekregen veel positieve reacties.

De tijd van waarschuwen is nu voorbij, vanaf vandaag zullen overtrederszoveel mogelijk bekeurd worden. Als mensen toch rijden, riskeren zij een boetevan maximaal 55 euro.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen