Bromfietscontroles in Vlissingen en Middelburg

vrijdag 8 juli 2016

Vlissingen/Middelburg - Donderdag heeft het team verkeer samen met politiestudenten de hele dag bromfietscontroles gehouden in Vlissingen en Middelburg. Daarbij zijn diverse bekeuringen uitgeschreven.

Op de Willem Ruysstraat en het Baskenburgplein vallen ’s morgens 12 bestuurders van opgevoerde brommers door de mand na een test op de rollentestbank. Zij hebben allen een bekeuring gekregen. Daarnaast is er voor hen een WOK-melding opgemaakt. Dit betekent dat het kentekenbewijs in beslag is genomen tot na een herkeuring door het RDW. De brommer mag dan niet meer aan het verkeer deelnemen en is ook niet meer verzekerd. WOK is een afkorting van: Wacht op Keuring. Verder is er nog proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken, het rijden zonder rijbewijs en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. In de nabij gelegen sporthal is nog een aangifte opgenomen van een diefstal van een portemonnee.

De controle is ’s middags voortgezet aan de Kanaalweg in Middelburg. Daar zijn zeven brommers op de rollentestbank getest. Daarvan blijken vier brommers opgevoerd te zijn. Ook deze bestuurders hebben een bekeuring gekregen en voor twee van hen is een WOK-melding opgemaakt. Verder zijn er nog bekeuringen uitgeschreven voor een snorfiets met een gladde band en tweemaal voor het ontbreken van spiegels. Een bestuurder van een snorscooter krijgt nogmaals een bekeuring omdat diens voertuig al een WOK-signaal op het kentekenbewijs heeft staan en dus nog niet ter keuring is aangeboden. Verder is door een onopvallende motorsurveillant nog driemaal bekeurd voor het niet handsfree bellen, driemaal voor het niet dragen van de autogordel en eenmaal voor het negeren van de verplichte rijrichting.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen