Agent gewond bij aanhouding verdachte

donderdag 15 september 2016

Middelburg - Een agent is woensdagavond gewond geraakt toe hij, samen met een collega een man wilde aanhouden. De verdachte vluchtte maar was snel gevonden.

Op woensdag 15 september 2016 om 16.30 uur werd een surveillance-eenheid van de politie gestuurd naar de Statenlaan. De melding was dat daar een man voor de deur stond die problemen veroorzaakte. In de straat stond inderdaad een man die volgens buurtbewoners overlast veroorzaakt. Een agent wilde de identiteit van de man controleren en vorderde van hem een bewijs. Maar de man wilde niet meewerken en wond zich op. De agent besloot de man aan te houden en pakte hem vast. Er ontstond een vechtpartij waarbij de verdachte de agent enkele harde klappen in zijn ribben gaf. De agent kon daardoor de verdachte niet langer vasthouden en hij ontsnapte. De agent is langs een dokter gereden die aangaf dat enkele ribben van de agent gekneusd waren. 

Er werd direct een onderzoekt gestart naar zijn identiteit. Die was snel bekend en de 33-jarige inwoner van Oost-Souburg is kort daarna in zijn woning aangehouden. Hij probeerde nog te vluchten maar een hondengeleider kon dat met zijn hond voorkomen. De verdachte is aan het bureau in verzekering gesteld.

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen