Twee jongens aangehouden voor diefstal snorfietsen

vrijdag 12 augustus 2016

Middelburg - Afgelopen nacht zijn twee 17-jarige jongens uit Middelburg aangehouden op de Ravensteijnweg. Zij worden verdacht van diefstal of heling van twee snorfietsen.

Nadat er omstreeks 01.50 uur op de meldkamer een tip binnenkomt van een verdachte situatie op de Ravensteijnweg wordt er een surveillance-eenheid op afgestuurd. Een burger heeft twee jongens met donkere kleding en een capuchon op hun hoofd zien fietsen. Eén van hen heeft fietstassen achterop waar van alles uitsteekt. Gezien het nachtelijke uur vertrouwt deze het niet en belt de politie. Bij aankomst zien agenten drie jongens op een bankje zitten. Twee van hen voldoen aan het opgegeven signalement en bij hen staat ook een fiets met fietstassen. Daarin wordt echter niets bijzonders gevonden.

Opmerkelijk is dat ongeveer vijf meter van de jongens twee snorfietsen bij een fietsenstalling geparkeerd staan met warme uitlaten. Tijdens het natrekken van de kentekenplaten wordt al snel duidelijk dat deze elders in Middelburg gestolen zijn. De jongens ontkennen echter met klem dat deze hen toebehoren. Opeens zien de agenten naast de voet van één van de jongens een fietssleutel liggen. Als blijkt dat deze past op één van de snorfietsen wordt hij als verdachte aangehouden. Na fouillering komt er nog een sleutelbos tevoorschijn met daaraan onder andere een autosleutel. 

Zijn kompaan wordt eveneens aangehouden nadat in zijn rugtas inbrekerswerktuigen en een blauwe kentekenplaat worden gevonden. De snorfietsen en de sleutelbos blijken gestolen te zijn vanaf hetzelfde adres. De gedupeerde weet inmiddels dat zijn spullen weer terecht zijn. De jongens zijn voor verhoor en nader onderzoek ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Tegen de derde jongen loopt op dit moment geen verdenking.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen