Aanpak tegen diefstal scooters, brom- en snorfietsen

vrijdag 19 juli 2013

Middelburg - De Walcherse gemeenten en de politie gaan zich gezamenlijk inzetten om het stelen van scooters, brom- en snorfietsen tegen te gaan en de pakkans van de daders te vergroten. In de periode 2010-2012 is het aantal aangiften van diefstal van deze vervoersmiddelen opWalcheren met ruim 70% gestegen (van 103 naar 184 aangiften).

Gemeenten en politie gaan op verschillende terreinen aan de slagom diefstal van scooters, brom- en snorfietsen tegen te gaan. Zo opent depolitie een meldpunt. Dit naar aanleiding van een analyse die beide partijenhebben gemaakt van de diefstallen begaan in 2012. Hieruit blijkt dat hetmerendeel van de gestolen voertuigen niet of enkel op slot stonden met hetstuurslot en gestolen werden rondom het huis en de openbare weg.

Meldpunt

Gemeenten en politie doen een oproep aan alle burgers om temelden op welke locaties veel eigenaren van scooters, brom- en snorfietsen bijelkaar komen om te sleutelen aan deze vervoersmiddelen. Daarom opent de politiehet e-mail meldpunt ?Meldpunt.BromSnorfiets@zeeland.politie.nl?.

Pitbikes

De politie ontvangt regelmatig klachten van inwoners overoverlast van zogenaamde pitbikes. Pitbikes zijn kleine crossmotors. Aan dezepitbikes wordt vaak gesleuteld op dezelfde plekken waar ook aan scooters, brom-en snorfietsen wordt gesleuteld. Ook voor het melden van locaties van dezeplekken of overlast van pitbikes kan het bovenstaande meldpunt worden gebruikt.

Gebruik ketting of beugelslot

Naast de inzet van gemeenten en politie kunnen eigenaren ook eenbijdrage leveren door het voertuig niet enkel met het stuurslot op slot tezetten. Deze sloten blijken erg makkelijk open te breken te zijn. Het advies isom een ketting of beugelslot te gebruiken en deze aan een vast Punt,bijvoorbeeld een lantaarnpaal, vast te maken. Dit maakt het voor een dief eenstuk moeilijker om het voertuig te stelen. Dit is een gezamenlijk bericht van depolitie en Walcherse gemeenten.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vlissingen | 112 alarmeringen Vlissingen | Goedkoop Tanken in Vlissingen | Supermarkten in Vlissingen | Weerbericht Vlissingen